Eisenstadti projekt 2017

Tanszékünk diákjai részt vesznek az ausztriai Bionik Projektben

„Wenn Gedanken fliegen - Was wir aus der Natur lernen können”

Az Apáczai Csere János Kar és a Pädagogische Hochschule Burgenland, Eisenstadt együttműködése a 90-es évekre nyúlik vissza. Az alkalomkénti „Együttműködés a szomszéddal“-t 2010-től célzott programtervezés és az intenzív közös munka váltotta fel.

Jelenleg 14 fő tanító német VMT-s hallgatónk projektezik együtt az eisenstadti (kismartoni) főiskola diákjaival és oktatóival Sipos Judit tanszéki oktatónk koordinálásában.

A Bionik (Biologie und Technik) elnevezésű projekt keretében a leendő pedagógusok tematikus csoportokban több hónapon keresztül ötletelnek, dolgoznak szaktanáraikkal, hogy egyes, a természetben előforduló jelenségek hasznosulását a technika világában (pl. a denevérek tájékozódása és az echolokáció) játékosan érthetővé tegyék kisgyermekek számára. A két ország diákjai részben személyes foglalkozások keretén belül, részben on-line készülnek fel együtt a várhatóan 2000 fő, többajkú burgenlandi általános iskolás fogadására. Az interaktív, tanulóállomásos foglalkozásokra június 8.-án és 9.-én fog sor kerülni partnerintézményünknél.

Nemzetközi Tanulmányok és Kommunikáció Tanszék Eseménynaptára

Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. november 23. 00:00 - 2018. november 24. 01:00
Elektronikus ZH nap 2018. november 28.
Záróvizsga jelentkezési időszak kezdete 2018. november 29. 06:00 - 23:00

Gyorslinkek

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!