Tájékoztató a szakmai gyakorlatról

 A szakmai gyakorlat teljesítése és annak megfelelő dokumentálása a Záróvizsga jelentkezés feltétele. A beszámolót legkésőbb  három héttel a záróvizsga előtt le kell adni a dékáni titkárságon!

A jelentkezés módja:
1.   A https://karrier.sze.hu/  oldalon jelentkezzen be a szeportalos felhasználónévvel és jelszóval (amennyiben nem regisztrált felhasználóról van szó, először regisztráció szükséges a honlapon)
2.   A „Bővebben” feliratú gombra kattintva figyelmesen olvassa el a honlapon található szöveget!

3.   A nyissa meg a Jelentkezési segédletet és olvassa el figyelmesen!

4.   Ezt követően a „Szakmai gyakorlat” menüre kattintva kövesse a honlapon látható utasításokat!

Amennyiben a jelentkezés során probléma merülne fel, a Egyetemi Szolgáltató Központ - Egyetemi Kollégium munkatársaihoz lehet fordulni a következő elérhetőségen:
hétfőtől péntekig 9 órától 15 óráig. (karrier@sze.hu; +36 96/613-683 ).

A honlapon kitöltött dokumentumokat (együttműködési szerződés, munkaköri leírás, szándéknyilatkozat) a kitöltést követően a fogadó vállalatnál szükséges lepecsételtetni, illetve aláírattatni, majd ezt követően kell azokat eljuttatni az Apáczai Kari dékáni titkárságára, 9022 Liszt F. utca 42.
Ezt követően egy példány visszaküldésre kerül a cégnek, egy példány a dékániban marad.

A beszámolót, mely tartalmazza a vállalati igazolás eredeti példányát szintén a dékáni titkárságon szükséges leadni:
Személyesen Apáczai Csere János Kar 9022 Győr, Liszt F. utca 42. , Kurja Éva, illetve postai úton az Egyetem címére (9022 Győr Liszt F. utca 42.) kérem az előző nevet feltüntetni a borítékon.

 

Szakmai gyakorlat NT

 

A szakmai gyakorlat időtartama. A szakmai gyakorlat időtartama 4 hét, amely az alábbi módon tölthető le:
· folyamatosan, megszakítás nélkül négy hét alatt (20-22 munkanap, heti átlag 5 munkanap, napi átlag 6-8 óra)
 

 


A szakmai gyakorlat a tanulmányok ideje alatt bármikor elvégezhető.Szakmai gyakorlatra alkalmas helyek. Szakmai gyakorlatra alkalmas külső helynek minősül minden olyan szervezet, intézmény, amely nemzetközi, illetve multikulturális környezetben végzi tevékenységét akár Magyarországon, akár külföldön, illetve amely írásban vállalja, hogy szakmai gyakorlatra fogadja a hallgatót, majd a szakmai gyakorlat elteltével tevékenységét röviden értékeli. A fogadóintézmények tevékenységi területüket tekintve az alábbi szférák bármelyikében működhetnek:
· közszféra (pl. Külügyminisztérium; közintézmények nemzetközi-, illetve európaikapcsolatokért felelős szervezeti egységei, főosztályai; önkormányzatok);
· nemzetközi szervezetek külföldi vagy hazai képviseletei; nagykövetségek Budapesten és külföldön; · versenyszféra (pl. multinacionális vállalatok, TNC-k; nemzetközi, regionális kapcsolatokkal rendelkező hazai vállalatok);
· külpolitikai újságírással, tájékoztatással szakmailag elismert színvonalon foglalkozó sajtó (nyomtatott, elektronikus);
· non-profit szféra, NGO-k (amelyek tevékenységükkel határokon átnyúló, globális, nemzetközi vagy regionális olyan problémákra hívják fel a figyelmet, mint pl. környezetvédelem, emberi jogok, humanitárius kérdések, nemzetközi fejlesztés);
· akadémiai-kutatói szféra (a kutatóintézetben töltendő szakmai gyakorlatot azoknak ajánljuk, akik a felsőoktatásban, illetve az akadémiai szférában képzelik el jövőjüket).

 Jogszabályi háttér 
18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30.) EMMI rendelet módosításáról
8.3. A szakmai gyakorlat követelményei: A szakmai gyakorlat a képzés tantervében meghatározott legalább négy hét egybefüggő szakmai gyakorlat.

 

beszámoló formája

(kattintással elérhető letölthető formában)

Nemzetközi Tanulmányok és Kommunikáció Tanszék Eseménynaptára

Bejelentkezés a 2018/19. tanév II. félévére 2019. január 24. 06:00 - 2019. február 2. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2019. január 26. 00:00 - 01:00
Szenátusi ülés 2019. január 28. 14:00 - 16:00
Méltányossági vizsgák 2019. január 30. 00:00 - 2019. február 2. 23:00

Gyorslinkek

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!