MENTÁLIS AKADÁLYVERSENY 2024

MENTÁLIS AKADÁLYVERSENY KÖZÉPISKOLÁS TANULÓK RÉSZVÉTELÉVEL

Január 25-én második alkalommal került megrendezésre a mentális akadályverseny „Nyomozás” címmel a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán a Nemzetközi tanulmányok és Kommunikáció Tanszék szervezésében.

A vetélkedőre 21 háromfős középiskolás csapat nevezett. A program iránti nagy érdeklődést mutatja, hogy hat győri és egy csornai középiskolából érkeztek versenyzők: az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium, a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, a Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium, a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Soproni SZC Hunyadi János Technikum csapatai is képviseltették magukat a tanulmányi versenyen.

 

 

A versenyzők feladata egy bűntény körülményeinek kinyomozása volt, amelyhez a nyomokat általános műveltségi, logikai, matematikai feladványok megfejtésével kapták meg a résztvevők. A köszöntő után Karunkon különböző helyszíneken, például a könyvtárban, a kiállítótérben szemináriumi és előadó termekben „nyomoztak” a diákok, így belülről működés közben is megismerhették az intézményt, miközben a kihívást teljesítették.

A jó hangulatú programon a feladványt minden résztvevő csapat megoldotta részben vagy egészben. A megoldások kidolgozottsága és a teljesítés időtartama alapján három díjat adtunk ki. Első helyezést ért el azonos pontszámmal a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium két csapata Csöngei Kata, Krausz Nikolett és Csizmadia Fanni (Trió csapat), valamint Torma Kevin, Takács Zalán és Berki Attila (Obben’s csapat).  Második helyezett lett Orosz Emese, Varga Adél és Varga Lili (Csipicsapat) a Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumból. A nyertes csapatok az oklevél mellett az Apáczai Karon tanulók oktatási és kutatási tevékenységét támogató Jövőért Alapítvány adományát, egy elektronikai eszközökből álló ajándékcsomagot illetve idegennyelvű kiadványokat vehettek át. A versenyre érkező minden résztvevő pedig a program végén a Széchenyi Egyetem ajándéktárgyaival lehetett gazdagabb.

Szeretettel gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!

Galéria

Bízunk benne, hogy hasznos időtöltést és felhőtlen kikapcsolódást jelentett ez a program a középiskolás fiatalok számára, ezért tervezzük, hogy jövőre ismét szervezünk hasonló játékos vetélkedőt. Találkozunk jövőre!

Szervezők:

Dr. Boldizsár Boglárka

Dr. Fejes-Nádai Julianna

Dr. Lőrincz Ildikó

Dr. Pátkainé Bende Anna

Események

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!