NEMZETKÖZI RÖVID KÉPZÉSI PROGRAMON VETTEK RÉSZT AZ APÁCZAI-KAR HALLGATÓI

RUN EU_20231117_Portugália_Leiria.jpg

A program Apáczai-karos hallgatói és szervezője
(balról jobbra: Juhász Robin, Szabó Georgina, Dr. Szőke Júlia, Keller Pál)

 

 

 

2023. november 13-17. között a portugál Leiriai Egyetemen zajlott a Regional University Network – Europen University (RUN-EU) egyetemi kezdeményezés éves közgyűlése, hallgatói hete, és nemzetközi konferenciája, amelyen az Apáczai-kart három hallgató és a nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes képviselte.

A hallgatói hét keretében négy, úgynevezett kihívást jelentő rövid képzési program (SAP Challenge) megvalósítására került sor, a RUN-EU kezdeményezésben részt vevő hét egyetem hallgatói számára. Az egyik ilyen program, a SAP Interregional Development – Cooperation and Inclusiveness Challenge nevet viselte, amelynek keretében a hallgatók először szakértők előadásait hallgatták meg a régiók közötti fejlődés, a kooperáció és a kultúrák közötti együttműködés, a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés, az európai értékek, illetve a digitalizáció, és mindezek kihívásai témájában. Ezt követően a hallgatóknak egy kihívást jelentő kérdésre kellett választ adniuk, javaslatok, ötletek, és azok megvalósíthatósága formájában. A képzést a közgyűlés és a nemzetközi konferencia során, annak résztvevői előtt bemutatott hallgatói prezentáció zárta. A hallgatók a képzés elvégzéséért kreditet kaptak, amellett, hogy nemzetközi tapasztalattal, kapcsolatokkal és élményekkel lettek gazdagabbak.

A képzést sikeresen abszolválta az Apáczai-kar három Tanító alapszakos, angol választott műveltségterületen tanuló hallgatója, Szabó Georgina, Juhász Robin, és Keller Pál. A képzést a Leiriai Egyetem három oktatójával közösen az Apáczai-kar nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, Dr. Szőke Júlia egyetemi docens dolgozta ki.

Események

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!